Eilen oltiin sitten ELohopean kanssa siellä silmälääkärissä. Diagnoosiksi tuli nyt sitten Brownin syndrooma.(googlauksen jälkeen saatiin selville, että on harvinainen sairaus, ja mm. Aleksanteri Suuri on kärsinyt samaisesta..) Eli tuo oikea silmä ei toimi tietyissä tilanteissa samalla tavalla kuin vasen. Esimerkiksi kun pitäisi katsoa vasemmalle ja ylös, niin oikea silmä pysyy paikallaan..

Mehän katsottiin koko ajan, että vasen silmä karsastaa, mutta vika onkin oikeassa. Netistä sitten vähän googlattiin illalla ja saatiin aika paljon lisäinfoa. (Lääkäri oli ihan hanurista, eikä kertonut mitään. Sanoi vain kutakuinkin että diagnoosi on tämä, kiitos käynnistä. Siinä sitten oltiin että jaahas.) Mutta siis asiaan takaisin. Oikea silmä ei siis pysty kaikkiin samoihin liikeratoihin kuin vasen, johtuen siitä, että tuon oikean silmä lihas tai jänne on liian lyhyt tai ei jousta tarpeeksi. Aivot sitten lähettävät lisäenergiaa silmille, että saisi tuon oikean silmän katsomaan sinne mihin pitäisi, mutta energia jakautuu molemmille silmille tasaisesti, joten vasen silmä sitten katsoo taas liikaa sinne haluttuun suuntaan ja oikea pysyy edelleen paikallaan, sen vuoksi siis näyttää siltä, että se terve silmä karsastaisi. (oli englanninkieliset sivut, joten sen takia voi olla vähän hassua tekstiä, meikäläisen taidoilla nääs vapaasti suomennettuna..)

Tällä hetkellä sille ei tehdä yhtään mitään. Ei leikkausta, ei lappuhoitoa eikä silmälaseja. Mennään 4kk päästä uudestaan tarkastukseen ja sen jälkeen 2 kertaa vuodessa. Tuota oikeaa silmää seurataan ja katsotaan kehittyykö siinä näkö samaa tahtia vasemman kanssa vai jääkö heikommaksi. Tulevaisuudessa sitten voi olla mahdollisesti tarvetta lappuhoidolle (eli tuo toimiva vasen silmä peitetään) ja pahimmassa tapauksessa sitten silmälasit.

Mutta helpotti kun tietää missä mennään ja se ettei mitää leikkausta ainakaan ole tiedossa pitkiin aikoihin jos ollenkaan..kummasti nuo diagnoosit helpottaa ja ei tarvitse enää olla epätietoisuudessa :)

Reippaasti tuo Elohopea siellä lääkärissä oli, vaikka vähän väliä kyllä ilmoitti haluavansa takaisin bussiin.. ;o)