Meillä oli siis tänään neuvolapäivä, äidillä normaali käynti ja pojalla tuo 1,5-vuotis neuvola.

Tällä kertaa tuo mun neuvolakäynti meni ihan mukavasti pojan kanssa, vaikka odotin samanlaista sähellyskohellus-kertaa kuin viimeksikin ;o) No, veskissä kun piti käydä pissimässä purkkiin, niin poika tonki taas kaikki roskikset ja vessaharjat, sammutteli valoja (yritä siinä sitten tähdätä siihen purkkiin =D) ja yritti vetää päällensä muiden
odottajien pissipurkkeja..

Mutta terkkarin luona menkikin mukavasti. Hempan ja verenpaineen mittauksen aikana istui nätisti sylissä ja katseli tarkasti mitä äitille tehdään. Sf-mittaa otettaessa ja sydänääniä kuunnellessa odotin pojan taas yrittävän tuhota terkkarin huonetta, mutta leikkikin tyytyväisenä löytämillään leluilla ja hymyili vain leveästi kuullessaan vauvan sydänäänet, syke pikkuisella oli keskimäärin 150.

Tuo sf-mitta oli 23,5, joka on kuulemma liian vähän näille viikoille (tai siis kasvua viime kertaan liian vähän..). Ensi käynnillä (2 viikon päästä) jos kasvu on yhtä vähäistä, niin saan lähetteen äippäpolille lisätutkimuksiin. No, täytyy vain toivoa, että kaikki on hyvin ja tuo käyräkin tuosta taas normalisoituu. Muistelin kyllä että poikaa odottaessa oli sama juttu tässä 30 viikkojen hujakoilla, silloin peloteltiin tuolla lähetteellä samalla lailla ja kaikki oli seuraavalla käynnillä jo kunnossa, toivottavasti siis myös nyt..

Pojan neuvola sitten. Jutusteli hirveästi tädille, omaa puhetta kylläkin, yhtään "oikeaa" sanaa ei sanonut ;o) Yritä siinä nyt vakuuttaa, että kyllä osaa jo n. 10 sanaa ;o) Mutta on kyllä muutenkin melko säästeliäs tuon puhumisen kanssa, taidan olla ainut kelle suostuu sanojaan edes käyttämään ;o) Täti tyrkkäsi nuppipalapelin nenän eteen ja poika leikkikin sillä tyytyväisenä.

Painoa meidän miehellä on 12,6 kg ja pituutta 89 cm, päänympärys 51 cm. Tuo meneekin reippaasti yläkäyrillä pituuden ja painon suhteen, terkkarikin sanoi, että on niin iso poika jo..

Piikkien laitosta ei tykännyt sitten yhtään. Pidettiin terkkarin kanssa molemmat pojasta kiinni, että täti sai tyrkättyä piikkinsä oikeaan osoitteeseen. Poika itki aika lohduttomasti pistämisen ajan, mutta rauhoittui sen jälkeen nopeasti. Jokseenkin pukemisen jälkeen meni suoraa päätä ovelle..tuumasi kai että äkkiä pois täältä ennen kuin
pistää vielä lisää..

Mutta juu..nyt nukkuu tyytyväisenä parvekkeella päiväuniaan. Täytyy katsoa millaiset jälkioireet raukka saa noista piikeistä, pojalle kun on kutakuinkin jokaikisestä rokotteesta noussut kuume ja sen sellaista..