Elohopea tuolla yskii meidän sängyssä, epäilenpä ettei päiväunista tule mitään enää. Kunhan ei oksentaisi limojaan pitkin sänkyä, vaikka pyykkiähän sekin vain on. Nukuin Elohopean vieressä pienet päikkärit itsekin, kunnes heräsin, kas kummaa, Elohopean yskimiseen. Oma olo kun ei ole edelleenkään hehkein, viime yö meni mukavasti Minin vieressä istuessa, tuo kun heräsi räkäisenä tunnin välein itkemään ja kaipaili äitiä vierelleen. Mitä ne kunnon yöunet ovatkaan....?

Eilen oli Elohopean kerhon joulujuhla ja uskaltauduttiin mukaan, koska kerholaisella oli sunnuntaina ollut kuumetta viimeksi, käheä ääni nyt vähän häiritsi laulamista, mutta tulipahan heviversiotakin perinteisistä joululauluista. Oli se aika liikuttavaa, kun nuo tulivat kappeliin sisään enkeleiksi puettuina ja kynttilät (ei oikeata..) kädessään. Hetken päästä porukka lähti pihalle ja seuraavaksi sisään astuivat tonttuihmiset ja niin nuo hienosti esittivät lauluja kaikelle kansalle. Ja miten leveä hymy Elohopealla oli bongatessaan äidin, isin ja Minin yleisön joukosta. Juhlan lopuksi saatiin vielä riisipuuroa ja Elohopea antoi lahjan kerhotädille. Pihalla tuo laski peppumäkeä kerhokaverinsa kanssa ennen kuin päästiin lähtemään kotiin päin..

Niin, viime perjantaina äiteen pikkujouluputki sai jatkoa, kun vuorossa oli kirjallisuuspiirin sellaiset. Suunnattiin Teatteri Avoimet oviin, esitys oli Pienin yhteinen jaettava. Näytelmä oli, no ei mikään erikoinen, mutta näyttelijät sen sijaan loistavia ja en voinut kuin ihailla heidän ammattitaitoaan ja monipuolisuuttaan. Ravintolana oli vuorossa Elite, ruoka oli ihan hyvää kuten jälkiruokakin, palvelun kanssa kyllä kesti, mutta se on kai näin pikkujouluaikaan vakio. Kotona olin vasta klo 00.30!! Mitä ei ole sitten tapahtunut Elohopean syntymän jälkeen kertaakaan..

Tänään ajateltiin leipoa poikien kanssa sämpylöitä, koska talosta ei sattumoisin löydy murustakaan leipää. Samalla kerralla ajateltiin uskaltautua piparitaikinan kimppuun, jokseenkin äitin pitänee tehdä pyhä lupaus löysätä hermojaan muutaman kilometrin verran..ja jättää niuhoittamiset sikseen..