Tänään meillä olikin pitkästä aikaa neuvola, tai siis mulla oli :)
Otin tällä kertaa pojan mukaan, yleensä kun miehen vanhemmat on ollut
täällä meillä pojan kaverina sen aikaa.

Vessassa oli ensimmäinen etappi pissiä siihen purkkiin ja samalla piti vahtia poikaa, joka oli ensin vessaharjan kimpussa ja sen jälkeen tonki roskiksia jne. Yhdellä postituslistalla joku kertoi lapsensa kaataneen ne pissat lopulta päälleen, joten vahdin visusti sitä purkkia, ettei tuo poika tee samaa. Pestessäni käsiä meidän tutkimusmatkailija löysi patterin vierestä jonkun napin, mitä painoi ja siitä alkoi kuulumaan kamala piipitys, mikä kuului sitten ympäri neuvolaa ;o) Sain kun sainkin sen sammumaan. Oli muuten fiksussa paikassa kyseinen nappi, eikä mitään
hajuakaan edes mikä oli..

Mutta siis, painoa oli tullut viidessä viikossa 1,9 kg, mikä kai oli ihan ok. Verenpaine oli 104/74, poika ei tykännyt yhtään siitä että äitiltä mitattiin verenpainetta vaan yritti repiä sitä juttua pois käsivarresta.. Hemoglobiini oli 132, mikä oli edelleen tosi hyvä!! poikaa odottaessa tässä vaiheessa hemppa oli vaan 110. Sf-mittakin otettiin ja se oli 17,5 eli hienosti sekin taitaa mennä käyrillä.

Sydänäänten kuuntelu oli molempien pikkuisten avulla hieman hankalaa puuhaa. Pikkuinen masussa ei ollut kovinkaan innoissaan että hänen rauhaansa tultiin häiritsemään, vaan potki vimmatusti ja karkasi anturin alta koko ajan. Yhdessä vaiheessa terkkari sai sykkeeksi 170 kun toinen viuhtoi menemään siellä.. ;o) Eli taitaa olla tulossa toinen yhtä vilkas kaveri meille..

Niin..samaan aikaan tuo esikoinen sitten ei tykännyt yhtään että makasin siinä
tutkimuspöydällä, kai se oli vähän hämmentävää raukalle. Kirmasi sitten ympäri huonetta ja tutki paikkoja. Kävi ottamassa neuvolatädin kynätelineestä muutaman kynän ja paperiveitsen (!!) ja mittanauhoja jne. Seisoi välillä tädin vieressä kuuntelemassa dopplerista kuuluvia ääniä ja yritti avata huoneen ovea, että pääsisi pois..yritä siinä sitten keskittyä sydänäänten kuunteluun kun samaan aikaan pöydällä maatessa pitäisi vahtia toista, ettei satuta itseään tai tuhoa paikkoja..

Loppuajan sitten poika istui visusti äitin sylissä ja vahti ettei enää tehdä mitään kamalaa..

Mutta oli neuvolareissua kerrakseen.. :) Ensi kerralla kyllä pyydän ilomielin mummin ja vaarin tänne taas siksi aikaa. Noista neuvolareissuista kun nauttii vähän enemmän kun saa mennä yksin.. ;o)