Tuli tässä vain mieleen, kun tuntuu että jotkut vanhemmat eivät yhtään katso lastensa perään..

Viime perjantaina oltiin tuossa asukaspuiston järjestämässä muskarissa ja sen jälkeen jäätiin vielä sinne leikkimään, poika kun niin tykkää touhuta siellä. No ei muuten mitään, mutta sitten siellä oli yksi tyttö (poikaa varmaan vuoden vanhempi), joka repi koko ajan pojan kädestä tavaroita, yritti omia pojalla olevia leluja itselleen, tytön äiti vain istuu vieressä eikä sano mitään. AAAARGH! Minä sitten kielsin tyttöä ottamasta pojalla olevia leluja ja otin ne häneltä takaisin. Ärsyttää vain, kun itse kiellän poikaa ottamasta leluja toisten kädestä ja sitten muut saavat tehdä hänelle kuitenkin niin..eikä poika osaa vielä oikein puolustautuakkaan..

Ja sitten tuolla työväenopiston muskarissa...siellä on yksi poika, meidän poikaa 6 kk vanhempi, muuten ihan suloinen ja nauravainen, mutta sitten äitinsä taas antaa tehdä mitä vain. Viime tiistaina kiusasi koko ajan muita lapsia (meidän poika ei ollut ainut..). Istuimme pojan kanssa lattialla ja tämä kakara sitten tulee seisomaan meidän pojan jalan päälle ja repii naamasta. Äitinsä tulee siihen viereen, "älä nyt viitsi.." (tiedätte varmaan äänensävyn..lässyn lässyn..). Meidän poika sitten alkoi tottakai itkemään ja tahtoi olla koko loppu muskarin ajan sylissä..

Jokseenkin vain ärsyttää, että vanhemmat eivät oikeasti pidä lapsilleen minkäänlaista kuria, sitä saa itse olla komentamassa toisten lapsia..ja suojelemassa omaansa.

Mutta se siitä.

Olen nyt taas niin nauttinut pojan kanssa päivistä. Tuossa viikko pari takaperin oli vähän hermot kireällä kumpaisellakin ja tapeltiin vain päivät pitkät. Johtui varmasti pitkälti erittäin huonosta olostani ja siitä etten ehkä jaksanut huomioida poikaa tarpeeksi. Mutta nyt siis on taas niiiiin aurinkoisia päiviä (noin kuvainnollisesti, you know..). Poika pelleillee, äiskä pelleilee ja molemmilla on hauskaan. Nauretaan, leikitään ja touhutaan :)

On niin ihanaa seurata, kun poika oppii koko ajan jotain uutta. Nykyään ymmärtääkin jo niin paljon. Pystyy pyytämään häntä tekemään jotain, esimerkiksi viedä tuttipullon isille keittiöön ja hän nätisti sen myös kiikuttaa sinne :) Tykkää myös "auttaa kotitöissä", tyhjentää tiskikonetta (äiti ei niin innoissaan avusta..), täyttää pyykkikoneen äidin kanssa jne. Tietää mitä tehdään esim. nukkumaan mennessä ja kaikkea sellaista :)

Voikohan toisessa raskaudessa tuntea liikkeitä jo tässä vaiheessa (viikkoja siis 10+). Kun mukamas jotain tuntisin, mutta saattaahan se olla vain ilmaakin mahassa. Odottelen kyllä niin innolla tämän masun kasvamista. Enää varmaan muutama viikko, niin kai se sieltä pulpahtaa.. ;o)

Mutta nyt poika alkaa kai heräilemään päiväuniltaan joten siirrytään lastenohjelmien pariin...