Kirjasivua tuossa päivittelin, joten pakkohan sitä oli jotain naputella tähänkin, kun blogi päivittyy enivei. Lapsinelikko puuhailee legojen parissa lastenhuoneessa (varmaan ne ainoat lelut, joilla ei tämän viikon aikana ollakaan vielä leikitty) ja minä hengähdän koneella.

Tämä päivä on alkanut paremmin kuin muutama edeltäjänsä. Ehkä asiaan vaikuttaa se, että tiedän tämän olevan viimeinen hoidokkien kanssa ja viikonloppu on alkamaisillaan. Olen jaksanut olla kärsivällinen ja se alkuviikon mukava hoitotäti. Toivottavasti tänään jaksan poikienkin kanssa paremmin illan ja saan itsestäni revittyä sen 100% tehon noiden kanssa olemiseen. Eilen pakenin suihkuun, kun tuntui ettei jaksa enää yhtään. Lotrattuani kuumassa suihkussa kiitettävän kauan uskaltauduin myös takaisin perheen pariin ja löysinkin mieskolmikkoni leikkimästä piilosta ja puettuani jotain päälleni, liityin leikkiin mukaan.

Muuten ilta meni, no jotenkuten. Elohopea on ollut iltaisin tosi väsynyt, kun ei ole nukkunut tällä viikolla kuin yhdet päiväunet. Eilen illalla itki vain hysteerisesti kun olisi pitänyt mennä isin kanssa iltapesulle, tuo kun olisi halunnut äidin kanssa. Meillä on kuitenkin vuorot (koska muten äiti olisi ihan ylisuosittu pesujen tekijä, eikä niin imarreltu saamastaan kunniasta...) ja siitä pidettiin myös kiinni. Kompromissi oli se, että äiti oli vessassa mukana katsomassa miten isi ja Elohopea hoitavat iltapesut ja Elohopea hyväksyi päätöksen. Me pidimme kantamme vuoroista iltapesujen suhteen, mutta joustimme niin että Elohopea sai myös kaipaamansa äitihuomion. Olen aika tyytyväinen tuohon.

Tämä viikko muuten on tuonut ihan uusia piirteitä esiin meistä kaiksta kaiketi. Mini on muuttunut aivan mahdottomaksi kitisijäksi ja vinkuu jokaisesta asiasta. Tahtoo äidin huomiota. Elohopea taas riehuu aivan päättömästi tahtoessaan sitä huomiota äiteeltä. Äidin suurin haaste on pysyä rauhallisena tässä tilanteessa, koska tiedostaa huomionkaipuun. Onhan se vähän stressaavaa pikkuihmisille jakaa huomio vielä kahden extralapsen kanssa. Äitee on ollut hyvin väsynyt iltaisin eikä kone ole auennut enää poikien nukkumaanmenon jälkeen, vaan ko tapaus on maannut raatona sohvalla ja suunnannut reippaasti ennen kymmentä unten maille. Ukkokulta taas on joutunut kestämään väsynyttä kotijoukkoa ja kiukuttelua kaikkien taholta.

Tämän päiväinen Ajatusten aamiainen toi mukanaan seuraavan listan (Ja tämän kun osaisi toteuttaa käytännössä):

1.   Kuuntele enemmän kuin puhut
2.   Anna enemmän kuin saat
3.   Hymyile enemmän kuin murjotat
4.   Kehu useammin kuin arvostelet
5.   Siivoa enemmän kuin sotket
6.   Innostu enemmän kuin turhaudut
7.   Tee enemmän kuin puhut
8.   Auta enemmän kuin olet esteenä
9.   Usko itseesi enemmän kuin epäilet
10.   Tee enemmän kuin olet tekemättä
11.   Säästä enemmän kuin törsäät
12.   Välitä enemmän kuin olet välittänyt

Että näin. Pitäisiköhän sitä nyt poistua masiinalta ja tehdä vaikka jotain kotihommia tai muita.