1122216.jpg

Jotain tunnelmia meiltäkin päin.
Joulu tekee tuloaan ja Elohopean kanssa lasketaan öitä jouluun. Joululaulut soivat taustalla niin, että mies on jo kyllästynyt ja kynttilöitä olen polttanut tunnelman luojina. Eilinen oli idyllinen heti perheen kesken. Syömävieraat olivat poistuneet, tiskikone ja pyykkikone rullasivat tahoillaan. Mini leikki omissa oloissaan, Elohopea touhusi J-serkun kanssa toisaalla. Me istuskeltiin ukkokullan kanssa sohvan uumenissa ja joululaulut soivat hiljaa taustalla. Keittiöstä näkyi kynttilöiden lepatus ja maassa oli rauha..

On se kiva, että kohta on joulu.

1122222.jpg

Kalenterin pussit vähenevät yksi kerrallaan. Öitä lasketaan ja lahjoja ollaan ostettu ajatuksen kanssa. Jokaiselle jotain pientä ja persoonallista, henkilökohtaista muistamista. Antaminen on mukavaa joulussa, kun saa ilahduttaa toista.

Nyt pitäisi lähteä hakemaan Elohopeaa kerhosta. Keskiviikkona vielä yksi kerta jäljellä ennen joululomaa. Ukkokulta puurtaa vielä tämän viikon töissä ja jää sen jälkeen kolmen viikon joululomalle. Tiedossa siis mukavaa aikaa perheen kesken.

Perjantaiksi vielä pitäisi saada väsättyä jouluevankeliumi ja joulujuhla perhekerholle, kunnes sielläkin koittaa se kolmen viikon lomatauko. Sitten onkin mukava palata levänneenä sorvin ääreen pää täynnä uusia ideoita.

Mutta nyt siis hakemaan kerholaista kotiin.