Lauantaina suuntasin poikien kanssa Kerava-Tuusula -akselille, ukkokullalla kun oli ohjelmassa käsispelit kumpanakin päivänä. Ei houkutellut ajatus viettää kolmisin vielä viikonloppuakin. Visiteerattiin siskon luona, joka herätettiin lahjakkaasti tuon nukkuessa yövuoronsa jälkeen väsymystä pois, mutta kyllä meidän sinne tulo mukamas oli sen arvoistakin ;o) Päivän aikana Elohopean nenä alkoi vuotamaan entistä enemmän ja illasta tuo olikin sitten tulikuuma, jes kuumetta. Sehän tästä nyt vielä puuttuikin. Panadolia pikkumies täyteen ja nukkumaan. Yö meni, noh hieman nihkeästi. Ensinäkin äiti ei saanut nukuttua koska petikaveri oli tulikuuma ja nosti lämpötilaa kiitettävästi, samoin tuo pyöri ja kääntyili sekunnin välein ja yski vartin välein. Klo 3 yöllä, kun olin pienissä pätkissä saanut torkuttua yhteensä ehkä puolisen tuntia tuo heräsi itkemään, eikä meinannut hiljetä millään ja Minihän sitten heräsi tottakai siihen elämöintiin. No, mummi pissatti Elohopean kun minä hyssyttelin Miniä, sitten vaihtarit, mummi siirtyi Minin hyssyttelyyn ja minä riisuin potilaalta yöpuvun ja tuikkasin uudet annokset panadolia ja kuumelääkettä. Sänkyyn päästyään Elohopea nukahti kiitettävän nopeasti, toisin kuin pikkuveljensä joka sitten päätti kukkua hereillä klo 5 asti. Yön unisaldo äiteellä siis reipas kolmisen tuntia yhteensä, herätys kun koitti klo 8 aamulla.

Sunnuntai meni kuumeillessa, mutta eilinen oli jo kuumeeton päivä ja yskäkin on helpottanut jo asteen verran eikä tuo yski keuhkojaan pihalle vartin välein öisin, nyt oli vain muutama yskänkohtaus koko yön aikana. Mutta ei huokaista helpotuksesta, sillä viime yönä Mini heräili kiitettävän usein ja hohkasi kuumana ja äiteen aika meni mukavasti Minin sängyn vieressä pilkkiessä. Nyt pienemmälläkin potilaalla vuotaa nenä, kuumetta ei onneksi aamun jälkeen ole ollut. Kunhan ei vain menisi korviin, kuten yleensä..

Tässä on kohta varmaan viisi yötä putkeen huonolla unella ja se alkaa tuntumaan, vaikka kuinka vuorotellaan ukkokullan kanssa öisin heräämisten kanssa. Olo on pikkiriikkisen takkuinen ja sekava. Mutta ehkä se tästä vielä helpottaa.. osaapahan ainakin arvostaa taas häiriöttömiä yöunia...