Taas näitä päiviä.

Elohopealla vuotaa nenä ja tuo yskii kuin viimeistä päivää, myös Mini on kunnostautunut nuhan suhteen. Kaiken lisäksi ulkona satoi aamusta kaatamalla vettä. Ei siis menemistä pihalle. Ja mikähän on lopputulos? Kaksi erittäin energistä poikalasta ja yksi hermoheikko äiti. Pojat ovat riehuneet aamusta lähtien eikä äidillä ollut energiaa kehitellä mitään korvaavaa tekemistä, millä tuo riiviökaksikko oltaisiin taltutettu. No, sain itsestäni irti sen verran että istahdettiin pöydän ääreen piirtelemään ja askartelemaan ja rauha oli maassa ede hetken aikaa. Pojat ovat olleet sängyissään kohta kolme varttia, ideana oli päiväunet. No, Mini huutaa meidän makkarissa edelleen ja Elohopea raivoaa omassaan. Jei, tämähän tästä puuttuikin vielä. Kaksikko joka ei nuku päiväunia ja pidemmän päivän tänään tekevä mies. Tällä hetkellä, no en tiedä edes mitä haluaisin tehdä. Istua hetken aikaa hiljaisuudessa, saada ladattua akkuni, jotta jaksaisin olla kärsivällisempi loppupäivän. Mistä ihmeestä revin itselleni lisää piuhaa, kun ei ole hetkeäkään rauhaa keriä sitä jo kulutettua takaisin.

Ihanaa olla äiti.

Edittiä viisi minuttia myöhemmin.

En yleensä huudata lapsia sängyissään, mutta nyt oli tilanne se, etten enää keksinyt muutakaan vaihtoehtoa. Jos on itse niin poikki tilanteesta, että pelkää kohta naksuvan taas, tämä on parempi vaihtoehto, ärtymyksestä kihisevä äiti ei saa lapsiakaan rauhoitettua.

Ja johan helpotti. Se on tuo taukoamaton kitinä ja vinkuminen, joka saa raivon partaalle. Nyt muutaman minuutin hiljaisuuden jälkeen olen jo itsekin rauhoittunut ja latautunut huomattavasti edellisestä. Kunhan sitä jaksaisi vaan. Tiedänhän minä, että lapsilla on ollut tänään tylsää, kun ei olla oltu ulkona. Tiedän, että ylimääräistä energiaa löytyy vaikka muille jakaa ja se pitää saada purkaa jotenkin. Miksi en vain jaksa olla kärsivällisempi ja antaa noiden riehua. Ukkokulta sanoo aina, että pojat ovat poikia..tahdonko minä lapsieni olevan ohjelmoituja robotteja, jotka saa halutessaan pois päältä ja hiljaiseksi? Huokaus. Millähän tätä omaa pinnaa saisi vähän pidennettyä...?

Eiköhän se tästä taas..