Jos Elohopeakin istuisi rattaissa, matkaan menisi 10 minuuttia äidin porhaltaessa eteenpäin. Nyt kun Elohopea kävelee itse, saamme aikaa kulumaan yli puoli tuntia suuntaansa. No, saisinhan minä tuon pakotettua seisomalaudalle jos niikseen tulisi, mutta mikäs siinä on löntystellessä..

Olen yrittänyt päästä eroon siitä iänikuisesta kiireestä. Loppujen lopuksi, mihin meillä nyt niin kiire on, kunhan nyt sitten jossain vaiheessa päästään takaisin kotiinkin vielä. Eikä 2-vuotias voi ymmärtää, miksi pitää porhaltaa sellaista vauhtia eteenpäin ja miksei siellä matkalla muka saisi tehdä mitään kivaa..

Äiti siis on heittänyt hermonsa narikkaan ja unohtanut kiirehtimisen. Tutkimme puunjuuria ja pusikoita (No, Elohopea hoitaa tämän puolen enemmänkin..), heittelemme kiviä vesilätäköihin (Tähän äitikin osallistuu =D), luettelemme parkissa olevien autojen merkkejä (Elohopea tunnistaa Peugeotin ja Volvon, paapan ja vaarin autot nääs..), tiputellaan kiviä viemäriin, tasapainoillaan missä milloinkin ja niin edespäin. Välillä äiti kyllä jo alkaa hoputtelemaan eteenpäin, kun ollaan vähän liian kauan oltu samassa paikassa.. ;o)

Kaupassa Elohopea istuu kärryissä ja Mini nukkuu rattaissaan, kärryjä työnnän edellä ja rattaita vedän perässäni, mukava karavaani. Kanssa-asiakkaiden kauhu varmaankin.. ;o) Elohopea pitää äidin ostoslistaa ja luettelee omat suosikkinsa lisäksi. Kassalle päästessä Elohopea luettelee jokaisen tuotteen, minkä laitan hihnalle, ja tietääpä tuo jo, että ostokset pitää maksaa. Tietyssä kohdassa kaupassa (Me kun mennään aina samaa reittiä kauppa läpi) tuo ilmoittaa että "maksaa", eli suunnataanpa kassalle. Äidin ja Elohopean oma juttu on myös se, että ostetaan aina pillimehut ja istutaan rauhassa juomaan ne ennen kuin aloitetaan kotimatka.

Kotiin päin tullessa Mini yleensä alkaa heräilemään jos ei kaupassa jo ole herännyt ja Elohopeakin seisoo suurimman osan matkasta laudallaan ja viihdyttää Miniä. Kotona ruuat menevät jääkaappiin melkoista vauhtia Elohopean ojennellessa ostoksia rivakkaan tahtiin äidille.. =D

Tänään sitten unohtui ostaa sitä muovailuvahaa, sakset Elohopealle ja mitäs muuta vielä. Laho pää..