Eilen Minin herättyä vikoilta iltatirsoiltaan, pakattiin porukka pihalle ja lähdettiin kirjastoon. Palautettiin lainassa olleet, kerrankin ajoissa, ja kävin lainaamassa itselleni muutaman uuden kirjan. Mies ei voinut jäädä alakertaan poikien kanssa, vaan änki itsensä mukaani ylös. Se kuulkaas vie koko nautinnon kirjastokäynnistä, kun mies kyselee koko ajan, että joko mennään ja mennäänkö jo, pojat kitisevät tylsyyttä ja kuumuutta rattaissa (mies päätti ettei noiden vaatetusta tarvitse vähentää, kun ollaan niin vähän aikaa kirjastossa..) vähemmästäkin äidin päässä napsuu. Mutta häiriötekijät tajunnastani ulos lukiten katsastelin kirjavalikoiman läpi ja lainasin kolme toimintaterapiaa käsittelevää kirjaa. Yksi kohta jo luettuna (no, okei, se oli vain 40 sivun pituinen..) ja muutkin polttelee takamusta..

Italian sanoja pänttäilin jo eilen illalla sohvalla ja mies niitä kyseli :) Väkisinhän tuollekkin niitä jää päähän jos iltaisin niitä lueskellaan. Hähhähää. Ja niin tuo väitti että aikoo puhua reissussa vain englantia..

Mini ryömii. Vihdoin ja viimein tuo keksi tekniikan päästä eteenpäin, ja nyt sitten mennään. Vielä on vähän hankalan näköistä ja vaivalloista, mutta eiköhän tuo tuosta viuhahtele piakkoin melkoista vauhtia menemään. Nyt tuo pääsee käsiksi kaikkeen kiellettyynkin, hitsivie. Tähän asti kun äiti on valikoinut sopivat lelut lattialle ja tuo on niiden kanssa touhunnut, paikallaan. Nyt Mini antaa piutpaut äidin leluvalinnoille ja suuntaa päättäväisesti kohti kiellettyä.Hyvin tehokkaasti. Juuri kun Elohopea on jonkin aikaa antanut tavaroiden olla paikoillaan, eikä tee tyhmyyksiä, alkaa sama rumba uudestaan. Enkä usko, että tällä seuraavalla riiviölläkään olisi sitä järkeä yhtään enempää päässään kuin edeltäjälläkään..

Tänään Mini on:
  •  vetänyt kirjahyllystä alahyllyllä olleet Elohopean kirjat niskaansa, muutamaan otteeseen. Pakko se kai on uskoa äidinkin jo, ettei niitä enää voi säilyttää siellä..
  • Mutustellut lattialta löytynyttä muovikukkaa, kunnes se alkoi takertumaan kitalakeen ja äiti kaivoi sen pois suusta..
  • Yrittänyt pinnasängyssä nousta pystyyn, makasi mahalleen ja kädet reunalla punnersi itseään ylöspäin. Isille tekemistä, kun laskee sängyn pohjan alaspäin..
  • Syönyt Elohopean lehteä, kirjaa, sukkaa, rakkaimpia leluja...mutta onpahan Elohopeallakin ollut tekemistä, kun pelastaa omaisuuttaan pikkuveljen kynsistä..
Pyykit odottaa, ruuanlaitto odottaa. Pakko kai nostaa vähitellen takamuksensa ylös tuolista..

Edit. Myös pleikkari pitää siirtää ylemmäs. Armas lapseni veti myös sen niskaansa hyllystä..