Elohopea ei ollut riemuissaan kotiin tullessaan, vaan olisi halunnut olla kotoa poissa vielä pitempään. Kuinkas muutenkaan. Päivä oli ollut täydellisesti onnistunut kaikin puolin ja jokainen osapuoli oli tyytyväinen.

Ensin Elohopea ja paappa olivat ajaneet Helsinkiin hakemaan hiihtolomalla olevan J-serkun matkaan. Sieltä mummin luokse Keravalle, missä olivat leikkineet sydämensä kyllyydestä ja syöneet pizzat lounaaksi. Paappa haki pojat pulkkamäkeen ja meidän Elohopeakin, joka tähän asti on kieltäytynyt mäenlaskusta, laski riemuissaan ja oli huudellut vain Jippii mennessään. Olivat menneet vielä paapalle, joka oli hankkinut pojille Jacky-makupaloja ja karkkia (herkkupäivä tämä kyläilyreissu nähtävästi..) ja leikkien jälkeen suuntasivat vielä mäkkäriin hamppareille.

Äiti ja Mini tällä välin. Päiväunien jälkeen istuskeltiin sohvalla, möyrittiin äidin ja isin sängyssä, leikittiin legoilla, ajeltiin autoilla, laitettiin ruoka, möyrittiin lisää sängyssä ja lykin Miniä nuken rattaissa (oli suosikkihuvi sitten kaikenkaikkiaan..). Elohopean saapuessa kotiin kirkastui Minin naama, oli tuo ollutkin hieman hukassa koko päivän. Mini sitten suuntasi kulkunsa kohti Elohopeaa, nousi tätä vasten seisomaan ja halasi. Tämän jälkeen otti käsistä kiinni, heilutteli niitä edestakaisin ja äänteli hellästi. Äidillä meinasi tulla kyynel silmäkulmaan..

Loppuillan Elohopea oli melkoisen maailmanmiestä ja tuntui kasvaneen ihan silmissä. Mutta onneksi äidin syli ja kainalo kelpasi sohvalla tavalliseen tapaan ennen nukkumaan menoa.

Niin ja sen verran innoissaan sekä mummi että paappa olivat olleet Elohopean visiitistä, että molemmat ilmoittivat haluavansa tuon yökylään. Ei tuota poikaa kohta enää kotona sitten näekään..

Ai juu. Minin neuvolakin eilen sujui ok. On noussut -15 käyrältä -10 käyrälle. Se on edistystä se :)