Eilen illalla repäistiin ja laitettiin Mini nukkumaan vasta klo 21.30, Elohopea sen sijaan jo klo 20 jälkeen. Elohopea sammui kuin saunalyhty heti sänkyyn päästyään, Mini nautti saamastaan 1,5 tunnin privaattiajasta äidin ja isin kanssa. Aamukin oli huomattavasti parempi äidille, Minityinen heräili vasta vähän ennen seitsemää. Jee.

Ihanaa kun on kevät. Kunhan sataisi vain joku yö tässä, niin alkaisi vihertääkin vähän tehokkaammin. Nyt on kyllä niin kuivaa, ettei toista. Mutta oltiin siis aamusta ulkona, tehtiin varmaan oma ennätyksemme, koska viihdyimme ulkoilemassa melkein 3 tuntia. Jossain vaiheessa piti alkaa vähentämään jo vaatetustakin, kun leikkikenttä oli niin suojaisessa paikassa, ettei käynyt tuulen virettäkään ja aurinko paistoi lämpimästi. Se olikin Elohopean mielestä melkoisen siistiä, ettei tarvinnut pitää takkia, vaikka oltiin pihalla.

Istuin penkillä ja suljin silmäni, kuuntelin lintujen liverrystä ja hevosten hirnumista viereiseltä laitumelta. Annoin auringon lämmittää kasvojani ja imin itseeni kaiken sen energian, mitä sain irti. Nyt sitten taas jaksaa sillä energialla hetkeksi aikaa eteenpäin. Illasta otan mp3-soittimen matkaani ja lähden pyöräilemään, yksin. Sitä odotellessa siis.

Ja isoveli on idoli tällä hetkellä. Teki Elohopea mitä tahansa, seuraa Mini uskollisesti perässä ja kikattaa jokaisen tempun jälkeen yhtä hersyvästi. Mutta nyt Elohopea kuuluu sulkeneen uskollisen seuraajansa huoneeseen ja on itse ulkopuolella, joten paras kai lähteä pelastamaan rakasta kuopustani pinteestä..