Elohopea lukitsi tänään äitinsä (=minut) parvekkeelle. Se ei olisi ollut iso ongelma jollei uunissa olisi ollut pellillistä sämpylöitä. Joten. Huutaminen oli poissuljettu vaihtoehto koska olin juuri saanut Minin nukahtamaan. Harkitsin myös ukkokullalle soittamista, jokseenkin Elohopea olisi ehtinyt tapaa itsensä ennen kuin tuo olisi saapunut edes kotiin. Tyydyin siis leikkimään miimikkoa ja viuhtomaan ikkunan takana. Koputin oveen, yritin näyttää vihaiselta (mitä en ollut, koska tilanne oli aika hauska..) ja osoittelin oven kahvaa ja jäljittelin avaamisliikettä. Toimi. Minuutin vankeuden jälkeen Elohopea vaivautui avaamaan oven.

Aamusta tuo myös hoiti itse aamupesunsa. Tuloksena oli se, että vessan lattia lainehti jääkylmää vettä. Ja Mini viiletti ilman vaippaa ja pissasi lattialle. Sitä tuo tekee muutenkin koko ajan. Istuu potalla tyytyväisenä vaikka kuinka kauan, mutta ei tee mitään sinne. Päästyään liikenteeseen viilettämään ilman vaippaa ympäriinsä, löytyy lätäkkö hetken kuluttua. Yleensä se löytyy astuttuani siihen. Tyytyväinen lapsi, äiti ei niinkään.

Aamusta löntysteltiin muuten asukaspuistoonkin tutustumaan. Oli sitten jos jonkinmoista leikkipaikkaa ja ajovälinettä. Elohopea oli niin innoissaan kaikesta ettei pysynyt yhdessä paikassa minuuttia kauempaa, vaan viiletti paikasta toiseen, kyllä vain, elohopean lailla. Olin varatutunut siihen, että kotiinlähtö aiheuttaa katastrofin. Koska Elohopea ei tahdo lähteä, mutta on nälkäinen. Huutoa, kyllä vain (Älkää edes kuvitelko, minä en huutanut). Lopulta sain vastarannan kiiskin rauhoittumaan lupaamalla että leivotaan sämpylöitä kunhan Mini menee nukkumaan.

Niin ja Minin nukkumiset vielä. Alettiin laittamaan tuo illalla nukkumaan kahdeksalta, siis tuntia aikaisemmin kuin ennen ja nyt tuo herää vasta seitsemältä aamulla, siis tuntia myöhemmin kuin ennen. Logiikkaa? Tuloksena tästä aamulla herää hyväntuulinen pikkumies, joka on saanut nukuttua yöllä tarpeeksi. Ja päivältä tippui toiset päiväunet pois, pärjätään hyvin yksillä.

Sämpylät siis on leivottuna, Mini vetelee sikeitä ja Elohopea viettää lepohetkeään olkkarissa videon parissa. Raportti päättynee tähän. Pyykit odottavat.