Ukkokulta ja poikien J-serkku pelaavat sohvalla laivan upotusta. Elohopea toivottavasti vähitellen nukkuisi jo sängyssään (ovella käynyt sen kymmenen kertaa taas..) ja Mini nyt ainakin vetelee sikeitä. Vähitellen alkaa jo itseänikin ramasemaan, mutta pakko vain huhkia ylhällä..

Pikaraportti joulusta. Aatto anoppilassa, paljon syömistä, hyvää seuraa ja mukavia lahjoja. Mini yritti vain muutamaan otteeseen tyhjentää joulukuusta ja ajatelkaas, meidän sieltä lähtiessä oli kuusessa edelleen suurin osa havuista. Ei mikään huono saavutus. Mini tyhjensi myös mummin kukkaruukuista multaa matolle pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla tunki myös kourallisen suuhunsa, mutta ei kai ollut herkkua kun ei toiseen kertaan enää maistunut. Elohopea oli miesten kanssa joulusaunassa, söi niin että napa paukkui ja meni täydellä teholla nukkumaan menoon saakka.

Sunnuntaina Keravalle. Ensin paapalle, missä Elohopea tilasi itselleen riisipuuroa ja paappa ryhtyi puuron keittoon. Nyt on meillä jääkaapissa mielin määrin riisipuuroa Elohopean syödä. Kenenkään muun tekemää puuroa tuo ei edes suuhunsa laita. Sitten suunnattiin mummille, minne tuli myös siskoni ja veljeni perheineen ja taas syötiin ja availtiin lahjoja. Veljeni kanssa ei tällä kertaa edes rikottu mitään, mikä myöskin melkoinen saavutus.

Tänään J-serkku tuli yökylään ja ollaankin oltu pulkkamäessä kahteen otteeseen, poikakolmikko myös kylpemässä tunnin verran ja väkisin nuo sieltä sai repiä iltapalalle (paapan riisipuurolla oli melkoinen menekki..).  Elohopea on luetuttanut kymmenisen kirjaa J-serkulla ja riehunut tuon kanssa sydämensä kyllyydestä, huomenna lisää.

Nyt alkaa äiti itse olemaan katkipoikkitilassa jo, joten paras kai suunnata unten maille. Huomenna poikakolmikon kanssa ruokaostoksille..