Taas näitä päiviä, kun rakas Elohopea ei vain suostu nukkumaan. Rattaissa hytkyttelin melkein puolisen tuntia ja sain jumpattua ja venyteltyä siinä samalla tehokkaasti (ei siis mennyt hukkaan sekään aika..), mutta ei. Päästin olkkariin lukemaan, mutta hetken päästä veti herneen pieneen nenäänsä ja alahuuli alkoi väpättämään, siis sänkyyn. No, tuon tultua ovelle sen kymmenen kertaa en enää jaksanut, olkoon nukkumatta sitten (no, nukkuihan tuo aamulla yli ysiin..). Nyt lukee sitten tyytyväisenä sohvalla kirjojaan.

Ja kuulkaa, kyllä imurilla ja imurilla on eroa, testattu on. Meillä on ollut tähän asti 50 egen imuri, joka on koko meilläoloaikansa toiminut niin ja näin, miten on huvittanut. Nyt saimme miehen vanhemmilta joululahjaksi uuden imurin, jonka arvo on hiukan edeltäjäänsä arvokkaampi ja kyllä se on ihana. Minä, joka en koskaan ole perustanut siivoamisesta, nautin tänään imuroimisesta. Sitä voisi tehdä vaikka vähän useamminkin..

Viime yö meni Elohopealla enemmän ja vähemmän yskiessä enkä minäkään kovinkaan laadukasta ja yhtämittaista unta ole saanut. Kummasti sitä silti vain jaksaa..