Anoppi teki viime jouluksi Elohopealle kalenterin, seinälle laitettava kangas, jossa on pieni pussukka joka päivälle. Eilen täällä käydessään toi täytettä kalenteriin, joka johti siihen, että illasta pohdimme miehen kanssa, missä ihmeessä se kalenteri sitten on. Onhan seuraava päivä kuitenkin joulukuun ensimmäinen.

Olin varma, että kalenteri on meidän makkarin kaapissa. Itse tongin sen läpi kaksi kertaa, mies kerran. Elohopean huoneen kaapeille sama juttu, ei mitään. Ei siis kalenteria. Meidän sängyn alunen, mutta ei löytynyt. Huokaus. Päädyttiin tulokseen, että kalenteri on kellarissa muiden joulutavaroiden joukossa. Tänään aamulla sitten suuntasin poikien kanssa kellariin ja tongin kaikki pussit ja laatikot läpi, ei kalenteria. Mukaan tarttui kyllä jouluvalot sekä joulukynttelikkö. Onko vielä liian aikaista niiden laittoon? Löysin myös muutaman kenkälaatikon täynnä vanhoja tavaroitani, päätin raahata ne mukanani ylös.

Kotona haroin hiuksiani. Muistelin, että jossain vaiheessa siivosimme (=siirsimme rojua paikasta toiseen) ja löysimme kalenterin. Muistan, että päätettiin laittaa se varmaan talteen. No, erittäin varmassa tallessa se sitten olikin, kun mistään ei löytynyt.

Päätin ryömiä sängyn alle, tonkia perimmäisen nurkankin. Matkalla päädyin tulokseen, että sängyn alta kannattaisi varmasti imuroida vähän useammin. Perimmäisessä nurkassa sitten oli laukkuläjä, jonka vedin esiin. Ja kas kummaa, kadoksissa ollut kalenteri oli siellä. Mietin vain, että missä se logiikka. Varma paikka, josta sen löytää helposti joulukuun alussa. Tuo paikka ei ihan täyttänyt niitä kriteereitä..

Ja se nostalgia sitten. Kalenterin löydyttyä pääsin laatikoiden kimppuun. Läjä vanhoja kasetteja, johon silloin nuorempana nauhoiteltiin radiosta biisejä, ensimmäistä kuuntelin ennen poikien päiväunia ja kaikkia muistoja yli kymmenen vuoden takaa tuli mieleen. Laatikossa oli myös vanhoja valokuvia, joille sai kyllä nauraa sydämensä pohjasta, on sitä tullut oltua melkoisen näköinen joskus ;o) Vaikka olihan siellä joukossa muutama ihan onnistunutkin otos..

Että silleen.