Meidän asunnon kosteustasosta kertoo kai se, että aamuisin ikkunat ovat täältä sisäpuolelta jäässä, ja se jääkerros on kiitettävän paksu. Meidän makkarissa vetää ikkunasta, pahmimpien tuulien aikaan meillä oli yöllä neljä peittoa päällekäin ja siltikin palelsi hiukan..

Mini siirrettiin eilen Elohopean kanssa samaan huoneeseen, ideana saada nuo meidän yöt rauhoitetuiksi. Viime yö ei ollut kovinkaan rauhoitettu..mutta ei kai mikään toimi heti ensimmäisenä yönä täydellisesti. Kai se tästä helpottuu..kun Mini huomaa, ettei äiti ole hylännyt häntä, vaikka onkin siirtänyt eri huoneeseen nukkumaan. Traumaattinen lapsuus..

Jämäpäivää tässä päivässä on vain ruuan suhteen. Pakkanen, lumipyry ja poikien yskät ja vuotavat nenät vaikuttivat päätökseeni, että ei mennä kauppaan vaan jäädään kotiin. Tänään siis syödään kaikkea mahdollista mitä kaapista löytyy. Ei me silti taideta nälkään kuolla..

Eilen oli meidän Minimiehen neuvolakin ja tuo menee painonsa kanssa jo -20 käyrillä, kontrollikäynti tuli ensi kuulle, mutta ei tuo terkkari ollut huolestunut painosta sen enempää. En minäkään. Onko kaikkien lapsien pakko olla pullukoita ja mennä neuvoloiden käyrien mukaan? Niin, painoa oli 8260 g ja Elohopea oli samanpainoinen, itseasiassa painavampi, 6kk ikäisenä. Hmmm..pientä eroa näissä pikkumiehissä..

Tänään nukkua posotettiin Minin kanssa yli yhdeksään, Elohopea heräili vasta puoli kymmenen aikaan. Kyllä teki poikaa nukkua kerrankin..

Päivän blogilinkki: Kinttupolut. Tuttuja tuntemuksia, äiti-ihmiselle tuttua luettavaa..

Vuosi sitten harjoiteltiin elämistä ilman tuttia. Elohopea meinaan. Minin kanssa tuota ongelmaa ei ole. Minityinen kun ei ole tähän mennessä tajunnut, miten koko tuttia syödään. Järsimiseen se kyllä on oiva väline..