Ja oikeasti, ei voi olla totta. Eihän viime kertaisesta tämän kaltaisesta raportista ole edes paljoakaan aikaa. Mutta minkäs voit, sairastupa on taas kerran pystytettynä.

Jo lauantaina tuntui kurkkuni karhealta ja yskäkin alkoi hiipiä kiusaksi. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sitten alkoi olo pahentua ja sunnuntai valkeni ei niin hehkeissä merkeissä. Aamukahvi helpotti vain hieman kurkun karheutta ja kainaloon tökätty kuumemittari kertoi karun totuuden. Kipeänä ollaan.

No, onneksi oli sunnuntai.

Ukkokulta ja Elohopea raahasivat äiti-ihmisen puoliväkisin sänkyyn ja hyvin nopeasti uni tulikin silmään peittokerroksen alla. Ukkokulta imuroi, tiskasi ja siivosi muutenkin, ja minä koin huonoa omaatuntoa maatessani sängyssä. No, pyykit kävin kuitenkin laittamassa ja ukkokulta hyväksyi järjestelyn. Muuten sainkin taas tiukan käskyn takaisin sänkyyn.

Iltaa kohden kuume vain jatkoi nousemistaan, eikä ruoka maistanut koko päivän aikana ollenkaan (varma merkki siitä, että minä olen sairaana..=D ). Sängystä noustessani kävelin seiniä pitkin ja keittiöön päästyäni istuin puolikuolleena pöydän ääressä voimattomana tekemään mitään. Ja sama voimanponnistus takaisin sänkyyn. Sitä saa mitä tilaa.

Ei siinä vielä kaikki.

Yöllä ukkokulta alkoi valittamaan oloaan ja outoa tunnetta vatsassa, eikä kauaakaan kun tuo jo juoksi kohden vessaa ja oksensi kuin viimeistä päivää. Ja sama toistui vielä viitisen kertaa yön aikana. Nyt tuo on sitten vuorostaan maannut hyvinkin puolikuntoisena sängyn pohjalla ja kävellyt seiniä pitkin paikasta toiseen. Päivän aikana on uponnut jopa kokonainen banaani ja jonkin verran mehua. Ehkä se siitä sitten taas.

Pitänee koputtaa puuta, sillä pojat eivät vielä ainakaan ole kipeänä ja toivottavasti välttyvätkin, ainakin tuolta mahataudilta. Elohopea on päättänyt ryhtyä lääkäriksi ja onkin suurella hellyydellä hoivannut sekä äitiä että isiä. Eilen tasaisin väliajoin kävi tiputtamassa kurkkupastillin äitinsä suuhun tai tuikkaamassa kuumemittarin kainaloon, tänään kantoi ylpeänä sekä banaanilautasen että mehulasin isilleen. Päikkäreiden jälkeen tahtoo ottaa lääkärinlaukkunsa käyttöön..

Mutta sellaista meiltä. Kaksi viikkoa muuten muuttoon.