Lauantaiaamu, eikä kiire minnekään. Mini heräsi ensimmäisenä ja ukkokulta auliisti antoi vaimonsa jatkaa kauneusuniaan ja kävi hakemassa virkeän kuopuksen sängystään. Oli Elohopakin herännyt jossain välissä ja hipsinyt isin ja pikkuveljen seuraksi olohuoneeseen. Minä havahduin kahdeksan jälkeen makkarin oven käydessä ja miehen mönkiessä viereen, pojat kun istuivat tyytyväisenä sohvalla katselemassa Himpuloita. Olen aamuäreä, hitaasti lämpeävä ja herääminen vie kauan. En siis ollut niin innoissani herätyksestä, vaikka se suloista olikin, ukkokulta oli pahoillaan. Aamupalalla käynnistelin itseäni kahvikupin voimalla ja tahmeat aivoparat alkoivat vähitellen ruksuttaa uutta päivää käyntiin, ihmeaine teki vähitellen tehtävänsä (se siitä urakasta kun vieroittauduin kahvista, tässä sitä mennään taas kahviaddiktina kuten ennenkin).

Mini oli tyytyväinen kun sai ruokaa, Elohopea sai kehiteltyä kriisin isukin laittaessa leivän päälle margariiniakin, poika kun väitti puhuneensa makkarasta. Mutta kelpasi se leipä hetken kädenväännön jälkeen. Seuraava kriisi kohtasi aamupesulla kuinkas muutenkaan. Pienen neuvottelun ja vähän pidemmän miettimistauon jälkeen Elohopea suostui yhteistyöhön ja aamupesut saatiin tehtyä. Ei pakottamalla, vaan yhteistyöllä.

Ukkokulta tarttui imuriin, minä laittelin puhtaat vaipat paikoilleen ja seuraavat pyykit kuivumaan. Minä tiskasin ja pesin vessan ja kylppärin, mies jynssäsi lattiat. Mies putsasi näytön ja telkkarin, minä istuin työhuoneessa lukemassa venäjän kirjoja. Päätin ryhdistäytyä ja pitää kielitaitoni terässä, ensin omin avuin kertaamalla ja sitten suuntaamalla jonkin sortin kurssille.

Ruuaksi syötiin laskiaista odotellessa hernekeittoa ja näkkileipää, sapuska sai suosiollisen vastaanoton neljältä taholta, aina nälkäinen Mini oli hypätä housuistaan saadessaan vihdoin ja viimein höyryävän keittolautasen eteensä, aina yhtä epäileväinen Elohopea taasen uitteli sormeaan keitossaan ja väitti sen olevan kuumaa, vaikka toisten lautaselta se oli kadonnut jo aikoja sitten.

Nyt on perhevahvuuden nuorempi puolikas päiväunilla, jäljelle jäänyt puolikas rentoutuu kumpikin parhaimmaksi näkemällään tavalla. Toinen tietokoneen ääressä toinen viimeisintä 24:sta katsoen. Ehkä kohtaamme vielä ennen heräämistä ja istuskellan sohvan lämmössä muutama minuutti ihan kahdestaan. Elohopea ehdotti ulkoilua ja sai kannatusta idealleen. Sitä odotellessa siis..