371.gif Niin. Tänään suunnattiin taas kerhoon, kuten keskiviikkoisin yleensä. Sanktiona omapäisyydestä ja tottelemattomuudesta äidin sanomisista huolimatta, kyseiseltä pyöräilijältä evättiin mahdollisuus pyöräillä pieniä välietappeja äidin ja pikkuveljen edellä. Yhdessä kohdassa sitten sanoin, että pysähdy odottamaan. Ja rakas lapsi katsoo vieressään olevaan liikennemerkkiä ja toteaa vain, ettei tässä äiti saa pysähtyä. Hah..meinasi pokka pettää, mutta kehuin vain kuinka hyvin tuo osaa liikennemerkit ja lisäsin myös, että kyseinen kielto koskeen autoilijoita, ei pyöräilijöitä. Samainen tapaus auton takapenkiltä tarkkailee nopeusrajoituksia ja aina kyltin kohdalla kuuluu "Ajatko äiti nyt kahdeksaakymppiä..", jolloin äiti suuntaa katseensa nopeusmittariin, hidastaa vauhtia ja toteaa nyt ajavansa kyseistä nopeutta.. ;o)

Tänään taas tuli hiljennettyä omaa vauhtia ihan väkisinkin näin jalkapelilläkin. Aamusta tein kotihommia ja olin kerännyt yläkerrasta poikien ammeeseen kaikki likaiset pyykit alakertaan vietäväksi (samalla ammeella kun olin edellisenä iltana kuskannut puhtaat pyykit yläkertaan lajiteltavaksi..) ja tuo amme kainalossa kuljin myös portaissa. En kiirehtinyt tai mitään, mutta yhtäkkiä huomasin jalkojen lähtevän alta ja lävähdin selälleni portaille. Kuten alkoholisti samaisessa tapauksessa pitää pullonsa suorassa, niin tämän kotiäidin pyykit pysyivät visusti ammeessa. Ja sattui. Nielin ne mahdolliset rumat sanat ja nilkutin alakertaan jotenkuten. Nyt sitten on vasen puoli alaselästä ja kädestä niskaan kipeänä. Ja sattuu.

Taas se Murphyn laki pääsi jylläämään. Ukkokulta kun kulkee julkisin välinein töissä, mutta tänään on koko päivän Nokialla jossakin seminaarissa ja meni sinne autolla, koska minulla ei sille tänään käyttöä ollut. Eipä. Olisi ollut vähemmän kivuliasta istua autossa ja hurautella sillä kerhoon ja takaisin, kuin kipeän selän kanssa kävellen tuo reipas kilometrin matka. Näillä säryillä se matka tuntui huomattavasti pidemmältä kuin kilometri..

Mutta ei auta valittaa. Tunteroisen päästä sama kävelymatka edessä vielä, kun lapsi pitää ehkä hakea poiskin vielä..

Ja hah. Jotain hyötyä äidin porraskokemuksesta, Elohopeakin on malttanut kulkea portaat taas pitkästä aikaa ihan nätisti..