Joulu oli ja meni, mutta ajattelin kuitenkin vielä näin jälkikäteen kirjoitella meidän joulukuulumiset :)

Mentiin siis miehen vanhemmille aatoksi ja miehen isä kävikin hakemassa meidät aattoaamuna, poika oli saanut työkalupakkinsa aamusta ja tutkiskelikin sitä innoissaan. Laukutkin oltiin saatu pakattua edellisenä iltana kovalla vaivalla joten aamuksi ei edes jäänyt hirveästi tekemistä, vain jääkaapin tyhjennys ja paikkojen katselu että kaikki on kunnossa. Käytiin samalla reissulla hakemassa myös miehen sisko perheineen joulun viettoon.

Aatto itsessään sujui melko leppoisissa merkeissä. Lapset, meidän viikari sekä serkkunsa 10 kk touhusivat omiaan, nukkuivat välillä päiväunia ja me naiset istuskeltiin keitiiössä ja miehet olohuoneessa. Käytiin taloyhtiön joulusaunassa miehen siskon kanssa ja olikin mukavaa rentoutua lauteilla ilman lapsia ja jutella kunnolla.

Syötiin paljon (aivan liikaa..) ja vietettiin aikaa yhdessä. Avattiin lahjat ja lapset olivatkin aivan innoissaan. Poika tykkäsi lahjojen avaamisesta ja halusi avata muidenkin lahjat. Kun kaikki paperit oli revitty pois, alkoi muiden saamat lahjat kiinnostaa omia enemmän (eikö se näin yleensä mene..). Saatiin kuin saatiinkin lapset yöunille melko kivuttomasti ja istuskeltiin olohuoneessa telkkaria katsellen, jutellen ja suklaata syöden (yllätys yllätys liikaa tuli syötyä..).

Puolen yön jälkeen päästiin vihdoin ja viimein yöunille..jokseenkin omat uneni jäi vähän vähäisiksi, uni kun ei oikein meinannut tulla silmään. Kai sitä hieman jännitti reissuun lähtöä kuitenkin..

Mutta joulu oli siis kokonaisuudessaan mukava. Vaikka ennen aattoa vanha joulunvihaaja sisälläni nosti päätään ja aaton vietto tuntui ihan turhalle, (mieli teki jäädä kököttämään kotiin..) niin oli se vain mukavaa olla yhdessä. Saas nähdä ollaanko ensi joulu kuitenkin kotona lasten kanssa, etelässä vai taasen isovanhempien huomassa..