Tänään aamulla olikin taas aika lähteä kauppaan ostamaan ruuat viikonlopuksi ja uskaltauduin kuin uskaltauduinkin laittamaan pojalle kestovaipan päälle. Enkä edes koko kauppareissun aikana edes muistanut murehtia että entä jos se nyt vuotaa tms. Kotiin päästyämme ulkovaatteiden riisumisen jälkeen veinkin pojan vessaan ja kokeilin vaippaa, ei taaskaan pissaa. Potalle siis ja sinnehän ne pissat taas tulikin :) Poika jo itse tiesikin että tämän jälkeen ne kaadetaan pönttöön..

Nyt poika nukkuu parvekkeella kertakäyttövaipassaan. Toisaalta tässä alkaa miettimään että miksei sitä kokeilisi päiväunillekkin kestoja, vähän enemmän vaikka imuja mukaan niin ei luulisi vuotavan. Ehkä me vielä uskalletaankin ;o)

Tässä on välillä tullut mietittyä että miten tätä meidän lastenkasvattamista kuvailisi. (tai enemmänkin "kasvatus"). En kannata (eikä sen enempää mieskään) mitään ylijyrkkää ja määräilevää kasvatusta, eli kai sitä perinteistä linjaa. Lapsentahti ei ehkä kuvaa meidän perhettä, vaikka haluamme olla mahdollisimman lapsentahtisia ei meidän perheessä mennä ainoastaan lapsen tahdissa. Ehkä tämä kasvatustapa on perheentahtinen. Tehdään asioita niin, että kaikilla perheenjäsenillä on hyvä ja turvallinen olla. Lapsella on samoja oikeuksia kuin vanhemmilla, mutta myöskään vanhempien jaksamista, toiveita ja oikeuksia ei unohdeta.

Kyllä meillä kielletään, lapsella on rajoja, kaikki ei ole sallittua (kaikki ei myöskään ole sallittua vanhemmallekkaan..) ja lapset eivät pompota meitä mennen tullen, toivottavasti emme mekään pompottele lasta samalla tavalla. Lapsi saa tiettyyn pisteeseen asti (kun kyse alkaa olemaan lapsen omasta turvallisuudesta jne.) tutkia ja kokeilla asioita, jos hän haluaa koskea kaktukseen saa hän se tehdä. Miten muuten oppisi että se saattaa pistää? Poika saa kiipeillä paikoissa, niin kauan kun se on turvallista ja kun isi tai äiti on mukana touhussa. Miksi pitäisi kieltää ennen kuin on saanut edes kokeilla? Ja niin edespäin.

Ottikohan kukaan edes selkoa koko jutusta? ;o) Asioita on vain mukava pohtia ja ajatella. Kirjoittaa omia sekalaisia mietintöjään ylös..