Työn alla on Jean P. Sassonin Prinsessa. Aivan mahdottoman hyvä kirja, niin hyvä, ettei sen lukemista malttaisi lopettaa. Eilen illalla luin kirjaa 23.30 asti (Juu..kostautui sitten aamulla, kun Elohopea herätti 7.30 aikoihin..), ja nyt kun pojat ovat päiväunilla en malta istua tietokoneella (Ajatelkaa..) vaan istun kahvikupin ja kirjan kanssa sohvan nurkassa.

Kirjaa lukiessa saa kiittää onneaan, että on syntynyt Suomessa. Kuinkakohan hankala elämä minulla olisi luonteellani arabimaissa. Miehen valtaan alistuminen ja kaikki muu. Ja pistäähän se vihaksi lukea, naisten asema kun ei tuolloin ollut kovinkaan kummoinen Saudi-Arabiassa, en tiedä itse asiassa onko tilanne edelleen, nyt 2000-luvulla, yhtä aataminaikainen, mutta ei siellä varmasti tasa-arvoa tunneta. Vaikken feministi olekkaan, niin alkaa se kai jo nostelemaan päätänsä..

Seuraavaksi pitäisi kaivaa jostain käsiini tuo toinen osa, Prinsessan tyttäret.

Onneksi olen saanut tartutettua Elohopeaan tämän lukuinnostuksen, ihana katsoa, kun tuo välillä raahaa sohvalle tyynyn, peiton ja kasan kirjoja. Siinä tuo saattaa istua peiton alla lukemassa puolikin tuntia aivan hiljaa..

Kai sitä pitäisi mennä herättelemään Elohopeaa päiväuniltaan..vaikka tuo kirja kyllä houkuttelisi palaamaan pariinsa..