Maanantaiaamuna nukuttiin poikain kanssa kahdeksaan asti aamulla (!!!!!!!!!!!), mikä on aivan buenon loistava saavutus. Aamun loistavuutta himmensi sitten hieman näkymä olohuoneessa. Koiruushan oli viikonlopun hoidossa siskoni luona, koska meillä oli yökyläilijät ja tuo oli sitten päättänyt kaiketi protestoida hoitoreissuaan.

Ensimmäisenä kiinnitin huomiota hajuun, sillä koiran kakan haju oli melkoisen selkeä eikä selity enää piereskelyllä tai muulla. Katseeni kohdistui rakkaaseen sohvaani (miten johonkin kalusteeseen voikin kiintyä näin) ja karjaisin sen verran kiukkuisesti että koiruus näki parhaaksi livahtaa omalle paikalleen siltä siunaamalta sekunilta. Kas vain kun sohvalla oli iso läjä kakkaa  vähän siellä täällä. Kuten myös olohuoneen matolla ja pitkin lattiaa. Ja kaiken lisäksi ikkunan edessä pöydän alla ja verhoissa (ovat niin pitkät että ovat lattiaan asti reippaasti). Tadaa, mikäs sen mukavampi ajankohta aloittaa siivoaminen kuin juuri heränneenä. No, tulipahan pestyä verhot, jynssättyä kaksi mattoa ja putsattua sohva perusteellisesti. Koiruus sai myös tylyn kohtalon ja joutui suihkuun (mies olisi tahtonut teurastaa sen mieluummin..). Joten jotain hyötyä siis lemmikkieläimistäkin, tuleepahan siivottua kunnolla välillä..

Mutta tässä sitä ollaan hengissä ja kaikkea. Kaksikko on tuolla toistensa kurkuissa taas vaihteen vuoksi kiinni, joten paree kai mennä väliin.