Mini nukkuikin sitten hurjat 40 minuutin päiväunet, jätti aamutirsansakkin väliin. Tässä vaiheessa päivää yleensä on vetäissyt sellaiset 2-3 tunnin unoset. Onneksi ehdin juoda kahvini ennen rauhan järkkymistä.

Elohopea sai itkupotkukiukkuraivarit kun piti lähteä puistosta kotiin. Siinä meni matka sujuvasti hermoja pidellessä ja miettiessä luovia ongelmanratkaisuja. Missähän se orava on? Entäs se lintu, joka kurkkii aina ikkunasta sisään? Katso, auto. Matka meni ok, mojova taputus omaan selkään. Hyvä hyvä.

Se paras osuus odottikin sitten rappukäytävässä. Sehän on Elohopean homma laittaa valot päälle. Joku kuitenkin laittoi ne ylemmässä kerroksessa päälle, kun astuttiin rappukäytävään ja Elohopea luuli, että se oli äiti. Milläs minä selitän, etten se ollut minä, oikeasti. Hissi tuli alas ja tulija jäi pitämään meille hissin ovea auki, Elohopea huusi naama punaisena ja halusi laittaa valot päälle. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt sanoa oven pitäjälle, että me odotellaan tässä valojen sammumista (niin hauskalle kuin se kuulostaakin..), mutta kiitos kuitenkin. No, äiti ei ollut niin fiksu.

Huutava lapsi sisään, eikä tuo edes suostunut painamaan meidän kerroksen nappia, vaikka sen aina niin mielellään tekee. Äiti painoi, huuto koveni. Elohopea olisi sittenkin halunnut painaa sitä. Päästyämme omaan kerrokseen tuo kieltäytyi tulemasta ulos hissistä. Valot sammuivat rappukäytävästä, mutta tuo ei halunnut pistää niitä enää päälle. Paitsi sitten kun äiti laittoi ne. Koko rappukäytävän raikuessa Elohopean sulosävelistä, näin parhaaksi kantaa kiukkupussin kotiin, tällä kertaa se ratkaisi asian.

Kotona oli vielä pientä huutoa syömävälineen suhteen, äiti kun uskalsi ehdottaa haarukan käyttämistä porkkanalättyjen syömiseen. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Tiedänpä kai keneltä tuo on perinyt temperamenttinsaä..

Ei tästä mitään pätkää tullutkaan. Nyt sämpylätaikinan tekoon, niin saadaan kasvissosekeiton kanssa tuoreita porkkanasämpylöitä (ai miten niin miehestä ei tule kasvissyöjää=D), sikälimikäli tuo Mini innostuu leipomishommista..