Tässä jonkun aikaa ollaan käyty keskustelua Elohopean kanssa siitä, onko äidillä pippeliä. Äiti luulee olevansa melkoisen varma, ettei moista värkkiä löydy jalkojen välistä 24h/vrk (hyihyi, likainen mielikuvitus..), Elohopea taasen on vähän eri mieltä. Olen siis yrittänyt selostaa, että Elohopea, Mini ja isi ovat poikia/miehiä ja heillä on pippeli. Äiti on nainen eikä sitä pippeliä löydy vaikka kuinka etsisi. No, opit ovat menneet perille, taputus selkään äiti. Tänään hissiin mennessä Elohopea sanoi "älä nainen paina sitä nappia". Ja nainehan ei sitten painanut. Nyt pyysin kyllä että minua kutsuttaisiin mielummin äidiksi, mutta on tuo nainenkin parempi kuin edeltäjänsä äitimies.

Hauskaa tänään oli myös poliisiasemalla käynti. Piti hakea valmiit passit sieltä, niin on tuo reissuun lähteminen vähän helpompaa. (kertokaa muuten miksi ihmeessä sitä osaa näyttää passikuvassa niin mahdottoman pöljältä..?) Meitä vastaan käveli perhe, äiti, isä ja Elohopean ikäinen poika. Elohopea sitten totesi vain, "niiden Mini (no, ei me tuota Mini-nimitystä käytetä IRL) on jäänyt kotiin". Hmmm. Miten saa 3 veen ymmärtämään, ettei kaikilla ole pikkuveljeä kuten hänellä..

Mini the apinamies on kyllä ihan mahdoton tapaus. Yksi päivä olin tiskaamassa ja seuraavan kerran kun katsoin parvekkeelle päin, seisoi rakas kuopukseni parvekkeen pöydällä. Kyllä, partsin ovi on nykyään kiinni. Myös kirjahyllyyn, oman huoneen pöydälle, keittiössä ruokapöydälle..lista on kai loputon. Samoin tuo tahtoo tehdä kaikki samat jutut kuin isoveli ja turhautuu kun kaikki ei onnistukaan niin helposti. Ja mikä parasta, kaksikko viihtyy yhdessä, yhteisten leikkienkin parissa vähitellen ilman että tappelevat koko aikaa. Tästä se homma etenee.

Pääsykoeraporttia kuten joka kerta tähänkin asti. Eipä tullut innokkaimmalle odottajalle mitään, perheen isännälle kyllä tilaamansa peli. Huomenna kai Mini saa postia ja äitee jää edelleen ilman. Huokshuokshuoks. Alan menettää toivoni vähitellen. Sanokaa, ettei kukaan muukaan ole saanut yliopistolta vielä hyväksyvää kirjettä..