Päivittelin kirjasivua taasen, joten siksi päivitystä muutenkin.

Tänään aamusta oli meidän perhekerhon joulujuhla, joka saatiin hoidettua kunnialla läpi. Eilen illalla keitteli ensimmäisen satsin riisipuuroa ja aamulla vielä toisen ja kaikki meni kaupaksi. Esitettiin lapsille jouluevankeliumi meikäläisen ohjaamana (ah, hieno titteli..) ja sovittamana. Itse vedin kaksi roolia, jotta saatiin kaikki tarvittavat tuotua esille. Meidän jouluevankeliumi oli yksinkertainen, mutta toi sen tärkeimmän sanoman esille ja lapset seurasivat kaikkea keskittyneinä, ja mikä erikoisinta, hiljaa.

Päädyimme ottamaan lapset mukaan evankeliumiin, jotta se olisi mahdollisimman todenmukainen myös heille ja niin meillä oli pieni paimenlauma seuraamassa tapahtumia. Itse huomasin, ettei minusta ole näyttelijäksi, mutta taustatekijäksi kyllä. Ohjaaminen ja kaikenlainen suunnittelu oli se, mistä innostuin, mutta tämä näyttelemispuoli ei saanut kyllä lämpenemään, vaikka lasten vuoksi roolini vedinkin läpi. Evankeliumissa ilmestyi enkeli ja lapset kulkivat sokkeloisen tien päästäkseen tallin luokse. Talliin piti ryömiä ahtaasta oviaukosta ja saivat vielä ojentaa Jeesus-lapselle lahjoja. Oli se vain ihana katsoa kerholaisten ilmeitä ja reaktioita kaiken keskellä.

Melkein kuukauden joulutauko tulee tarpeeseen, jotta uusi vuosi saadaan käyntiin entistä paremmin. Uutta ollaan keksitty ja toimintatavat ovat selkiytyneet tässä syksyn myötä. Uusia ideoita on kiitettävästi, joten keväästä tulee kerhorintamalla varmasti mukava.

Ukkokullalla on tänään pikkujoulut, joten me ollaan poikain kanssa kolmisin kotosalla. Iltaruuaksi päädyttiin tekemään lättyjä ja onpahan iltaherkuiksi varattu vielä juustonaksujakin. Pitäähän meidän nyt vähän tehdä jotain erikoisempaa, kun isukki on poissa. Siitä se loma sitten käynnistyy ja keskitytään rentoutumiseen, yhdessäoloon ja joulun odotukseen.

Nyt siis pyykkejä ripustamaan ja lättytaikinaa valmistamaan. Pojat saavat kohta katsottavakseen Puuha-Pete -dvd:n ja äiti ottaa seuraavan kirjan luettavaksi ;o)


Edittiä illalla, kun kaksikko jo sängyissään.

Tässä meidän lättysaalis, joskin jo kuutisen lättyä syötynä tuossa vaiheessa..

1131756.jpg