Ei, ei tästä käsityöblogia saa tekemälläkään, mutta joskus meikäläinenkin innostuu. Ja siinä tapauksessa jos jotain vielä valmistuu, niin saa soitella fanfaareja kiitos... ;o)

415053.jpg

Peitto poikien vauvanukelle. Mallia aina oikein.. :)

415060.jpg

Samainen vauva sai itselleen pipon ja kaulaliinan. Vasta pipon valmistuttua tajusin, että olisi kannattanut olla joustinneuletta tuossa alussa.. (kai sitä edes kutsutaan joustinneuleeksi...? Noloa..). Ja jos saan tunnustaa, niin tuosta oli tarkoitus tulla ranteen lämmittimet, minä kun omaan liian pitkät kädet ja paitojen hihat näin ollen ovat aina liian lyhyet..

415057.jpg

Tiikerikin sai pipon ja sen kohdalla olin jo vahingosta viisastunut. No, jos tunnustan, niin tästäkin piti tulla edelleen samainen ranteenlämmitin, (tällä kertaa vähemmillä silmukoilla liikenteessä, viisastuin edellisestä siinäkin suhteessa..) mutta päädyin etten pidä tuosta langasta sittenkään...

Ja koko kerä lankaa kulutettuna, ja menee sen vuoden verran seuraaviin käsityökuulumisiin ;o) (inspiraatio ei tällä saralla ole päällä kovinkaan usein..)

Ja jos jatketaan käsityösattumusten parissa, paras on vielä tulematta. Jonkun aikaa seurusteltuamme (noin 5 vuotta sitten) aloin neulomaan vauvan villapaitaa (ai miten niin pieni vihje ukkokullalle) ja se on edennyt hieman hitaasti. Esikoisen syntyessä valmiina oli vasta takakappale, kuopuksen syntymän aikoihin oli valmistunut myös etukappale. No, viikko pari takaperin kaivoin tekeleen kaapista ja päädyin tekemään siitä tuolle kuuluisalle vauvanukelle hameen, hihaton pitkä mekko. Innokkaana otin neulan käteen ja ompelin saumat kiinni ja päällekin jäi vielä aukko. Pukiessani hameentapaista vauvaraukan päälle huomasin unohtaneeni aukot käsille, ja ei, en todellakaan alkanut purkamaan enää mitään. Mietintämyssy päähän ja avot, sain siitä itselleni pipon, hassuinen korvineen kaikkineen. Tarinan kuultuaan äiti ja sisko nauroivat henkihievereissä (höh =D) ja sisko totesi, etten saa hänen joskus vielä mahdolliselle vauvalleen neuloa mitään.. onhan se tietenkin pitkä matka villapaidasta hameen kautta pipoksi. Mutta kuinka moni pystyy samaan... =D