Tulin haastetuksi Evelinin toimesta, joten tässä näin olkaa hyvä..


1. Kirja joka muutti elämäsi?

  • Raamattu. Tätä ei kai tarvitse edes selittää. Olen lukenut todella paljon loistavia kirjoja, mutta Raamattu on ainoa, joka on yltänyt siihen, että muutti elämäni.

2. Kirja jonka olet lukenut useammin kuin kerran?

  • Näitä on monia. Luen kirjahyllyjäni läpi tasaiseen tahtiin, jokseenkin tällä hetkellä on niin paljon kirjoja, joita en ole edes ehtinyt lukemaan vielä kertaakaan. Mutta jotain näin mainitakseni niin John Grishamin kirjat on tullut jokainen luettua todella monta kertaa läpi.

3. Kirja jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle?

  • No johan menee yksipuoliseksi, mutta Raamattu edelleen :) Sen lisäksi voisin ottaa vaikka Paulo Coelhon Alkemistin.

4. Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi.

  • Kamala, mutta ei tule mieleen. En kai lue niin kevyttä kirjallisuutta, että tulisin lukemisen jälkeen kevytmieliseksi. L.M. Montgomeryn Sininen linna oli kaunista luettavaa. Sen lukemisen jälkeen olo oli onnellinen ja hymyileväinen.

5. Kirja joka sai sinut sortumaan nyyhkytyksiin?

  • Itken helposti kirjoja lukiessani. Viimeksi kyyneleitä sai aikaan luultavimmin Herbert Schmidtin Uskollinen kuolemaan asti.

6. Kirja jonka toivoisit kirjoitetun?

  • Sen, joka on vielä päässäni.

7. Kirja jota et toivoisi kirjoitetun?

  • Kaikki ruma. Kirjat, joissa kehoitetaan pahuuteen tai satuttamaan toisia, kirjat joitka ovat uskonnollisesti loukkaavia ja niin edespäin.

8. Kirja jota parhaillaan luet?

  • Ne näkyykin tuossa oikeassa reunassa omassa laatikossaan, mutta tässä nyt vielä siis. Stephen King, Kirjoittamisesta. Kirja on jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen osa on Kingin oma elämänkerta ja toinen osa käsittelee kirjoittamista. Teksti on hauskaa ja helppoa luettavaa. King saa pelkällä tekstillään innostumaan kirjoittamisesta vieläkin enemmän.

    V.A. Haila - Kauko Heikkilä, Suomalaisen kirjallisuuden historia. Painettu 1960-luvulla, mielenkiintoista luettavaa.

    Raamattu; Apostolien teot. Olen lukemassa Raamattua läpi, aloitin Uudesta Testamentista ja nyt olen päässyt Apostolien tekoihin asti.

9. Kirja jonka aiot lukea?

  • Ne kaikki, jotka odottelevat lukemistaan kirjahyllyssäni ja varmaan miljoona muutakin kirjaa, jotka aion lukea tässä elämäni aikana :) Jotain taas mainitakseni, niin Martti Rapolan kirjoittaman teoksen Suomenkielinen proosa ruotsin vallan aikana sekä Nicky Cruzin Juokse poika juokse.

10. Haasta viisi bloggaajaa