Jippikajei. Johan menikin kokonainen kuukausi pojilla terveenä ollessa. No, ei olla enää. Minin nenä vuotaa solkenaan ja räkää saa pyyhkiä joka toinen sekunti, Mini karjuu nenäänsä koskiessa ja pyrkii estämään sen pyyhkimisen kaikin keinoin, joten pyyhkimisioperaatio on mukava ja meluisa. Raukkapieni yskiikin aivan kamalasti ja on hiukkasen tukkoinen. Kummasti tuo vain jaksaa touhuta entiseen malliin ja säätää sen kun ehtii. Elohopea on niistämisen puolesta mukavampi tapaus ja tulee ihan vapaaehtoisesta niistettäväksi, Mini kun mielummin lipoo kielellään eritteensä, Elohopea taas saa sätkyn jos räkää valuu. Elohopealla on muutenkin huomattavasti lievempi versio räkätaudista, joten on ihan entisellään.

Mutta jotta ei pääsisi liian helpolla, on tuon pippeli tulehtunut. Punoittaa, eikä siihen saa koskea. Vielä ei suunnata lääkäriin, vaan pyritään hoitamaan kotikonstein. Runsasta huuhtelua, lämmintä istumakylpyä ja pippelin putsausta. Toivottavasti menisi sillä ohi, eikä tarvitsisi turvautua antibiootteihin. Niitä kun en lapsiini ihan hirveästi haluaisi pumpattavan..

Räkäkaksikon kanssa en viitsinyt lähteä ulos ollenkaan aamusta, vaikka olisi kyllä pitänyt mennä kauppaan. Ukkokulta saa tuoda töistä tullessaan jotain, mistä tehdä syötävää poppoolle. Vielä kun keksisin, mitä pyydän..

Hömps. Ajatus katkesi.