Tänään se tuli. On sitä jo odotettukin. Elohopean herätessä päiväuniltaan (ai niin. Ei halunnut päikkäreille vaippaa ollenkaan!! Ja kuivana herättiin..ja pissahätä oli kova..) oli keittiön pöydällä odottamassa uutuuttaan loistava Suuri lelukuvasto. Edellinen, vuosi sitten tullut, on ollutkin melkoisessa kulutuksessa. Osa sivuista irronneina ja teipattuina, sivut hiirenkorvilla ja repaleisina. Mutta nyt on käsissä uusi versio. (Uskaltaisikohan sen vanhan heittää roskiin?) Pottareissun jälkeen Elohopea istuikin puolisen tuntia sohvalla lukien tarkkaan lelukirjaa. Välillä tuntui tekevän pientä tilaustakin..ilmoitteli, mitä sieltä haluaisi.. ;o)

Mini on sen kymmenen kertaa ryöminyt kohti pleikkaria (joo, on se edelleeen siinä alahyllyllä..), äidin kieltäessä tuo vain nauraa iloisesti ja jatkaa päättäväisesti matkaa. Äiti siirtää kauemmas ja päättäväinen ryömiminen kohti pleikkaria alkaa alusta. Tehokasta.

Onpahan tuo huojunut päikkäreiden jälkeen harva se hetki konttausasennossa ja kerran ainakin onnistui moisella tavalla myös liikkumaankin, kunnes rojahti naamalleen lattialle. Ja uusi yritys. Elohopean junarataa on myös yrittänyt tuhota, kuten myös lelupuhelinkokoelmaa.

Äidillä on vähän totuttelemista tähän vahtimiseen, tuo Mini kun tuntuu pitävän äidin melko kiireisenä tempauksillaan nykyään...