Tätähän minä olen odottanut jo jonkin aikaa. Että lapseni alkaa puhumaan fiksuja, ja ei niin fiksuja. Möläyttelemään noloja juttuja julkisilla paikoilla ja osumaan oikeaan viattomilla toteamuksillaan.

Tänään kaupassa oltiin kassalla ja lippasin siinä tavaroita hihnalle. Viereisen kassan luona oli myyjä kyykyssä lattialla ja laitteli karkkeja yms. hyllyyn. Elohopea sanoi, onneksi hiljaisella äänellä, "täti peppureikä näkyy". Ja kyllä vain, no ei nyt ihan se rako, mutta housut olivat ehkä hieman alhalla ja peppuvakoa vilkkui. Hieman Elohopea katsoi kummissaan kun äiti alkoi nauramaan...jokseenkin kiittelin onneani, ettei ko. myyjä kuullut.

Tätä siis odotettavissa lisää.

Eilen olin kuin olinkin lenkillä kaverin kanssa, rasti seinään! Jokseenkin siinä vaiheessa kun ilmeni, ettei ukkokulta ehdi kotiin ennen sitä ja että joudun ottamaan pojat mukaan, houkutus oli suuri perua koko juttu. Jäädä istumaan kirjan kanssa sohvan nurkkaan ja laiskotella. Mutta enpäs perunut en. Tehtiin yli tunnin lenkki ja juteltiin niin maan perusteellisesti kaikista asioista, hiljaista hetkeä ei pahemmin tainnut olla. Minikin nukkui pienet tirsat ulkona, joten kalorinkulutuksen lisäksi muutakin hyötyä oli..(illalla kyllä syötiin 150g suklaata..joten se siitä hyödystä..)

Tänään uimaan.

Eilen päätettiin ukkokullan kanssa mennä saunaan, kunhan pojat on saatu nukkumaan. Odotettiin kyllä, että suunnitelma olisi kohdannut toteutuksen kohdalla hankaluuksia, mutta pojat nukahtivatkin nopeasti, ihanan helposti sitten hetkeen aikaan. Katseltiin toisiamme, voiko tämä olla mahdollista? Kylppäriin siroteltiin kynttilöitä pitkin poikin ja saunottiin kynttilöiden valossa, oli sitten kyllä niin eri tunnelma. Romanttistakin. (selvennettäköön tässä, että meillä on sellainen tilaihmesauna kahdelle hlölle kutakuinkin, jonka kaksi seinää on lasiovet. Joten kynttilät olivat paloturvallisesti suihkun puolella, mutta mekään ei istuttu pimeässä..)

Minillä on tullut ylös yksi hammas lisää, tällä hetkellä saldona siis kaksi alhalla ja kaksi uudenuutukaista ylhällä. Ei ihme että on taas ollut kiukkuinen eikä ole nukkunut. Sellainen kutina on kyllä, että lisää on tulossa. Pakkoko ne kaikki on samalla kertaa tehdä?

Jepulista jee. Eiliset porkkanasämpylät olivat melkoinen hitti perheen keskuudessa, kyllä niitä ollaan syöty ja oli ne kyllä hyviä. Tai siis on. On niitä edelleenkin. Minkäköhän sorttisia seuraavalla kerralla tekisi...?